Vylepšete si nábytek novým čalouněním

Čalounictví je řemeslo, které má své kořeny již ve středověku. Během 17., 18. až 19. století jeho využití a popularita rostla. Během těchto let byly na čalounění používány různé materiály, jako například seno, plátno, vata, kokosové slupky nebo vlna.

Moderní čalounění se vyrábí převážně z kovových pružin a pěny pro lepší odolnost. Materiál použitý uvnitř čalounění je důležitý, neboť od něj se odvíjí i pohodlnost daného kusu nábytku.

V případě přečalounění nábytku lze kompletně vyměnit jeho vnitřek i látku na něm. Výběr kvalitních vnitřních vrstev vám pomůže zaručit to, že daný kousek nábytku vydrží léta.

 

Jak vybrat nejlepší potahovou látku?

Nejdůležitější faktor, k němuž je třeba přihlížet při nákupu potahové látky, je frekvence používání nábytku. V místnosti, jako je například obývací pokoj, je vhodné vybírat odolné látky, zatímco na čelo postele postačí jakýkoli druh textilie.

 

Potahové a čalounické látky

 

V naší nabídce naleznete kvalitní potahové a čalounické látky.

Potahová látka může být vyrobena z jakékoli příze nebo nitě, která je tkaná do textilie. Vlákna jsou různá, a to například bavlna, len, konopí, polyester, nylon a mnoho dalších.

 

Je přečalounění vašeho starého nábytku ekologické?

Odpověď je jasná. Určitě ano. Přečalounění starého nábytku je skvělý způsob, jak mu vdechnout jedinečný moderní styl, který vám bude sloužit i nadále. A nejen to. O udržitelnosti a vlivu, který má na životní prostředí vliv, se ve společnosti diskutuje již delší dobu. Zvyk, který jsme nabyli jako společnost, je opakovaná koupě nového nábytku. Právě jeho přečalounění je skvělý způsob, jak tento problém umíme vyřešit. Pokud stále uvažujete nad tím, zda si raději koupíte nový nábytek, níže si vysvětlíme, jaké environmentální výhody má přečalounění.

 

  • Snižuje vliv globálního oteplování. Starý nábytek končí obvykle na dvou místech – na skládce nebo ve spalovně. Kouř ze spaloven má nepříznivé účinky na naši planetu, ale také na naše zdraví.
  • Zachráníte stromy. Na kvalitní nábytek je použito několik kusů stromů. K jeho přečalounění však potřebujete jen látku.
  • Méně odpadu na našich ulicích. Pokud se místo vyhození starého nábytku rozhodnete přečalounit jej, ušetříte nejen nepříjemný pohled na vaši sedačku u popelnice, ale také snížíte množství odpadu končícího na skládce.
  • Nižší spotřeba energie. Při změně čalounění doma minete mnohem méně energie než výrobce při výrobě nového kusu nábytku.

 

calunenie1

 

Přínosů pro životní prostředí, které přináší přečalounění nábytku, je mnoho. Pokud si stále nejste jisti, zda takový DIY projekt stojí za to, zvažte i fakt, že tímto procesem získáte kus nábytku, který je jedinečný. Změna čalounění je jednoduchý způsob, jak vdechnout vašemu domovu svěží vzhled.

Objevte potahové a čalounické látky v naší nabídce.