Jak použít bavlněné wafle?

Co jsou bavlněné vafle?

Tkanina s waflovou vazbou se vyznačuje svým charakteristickým trojrozměrným vzorem. Tento vzor je tvořen přímo při jeho tkaní. Své pojmenování získal díky své podobě na oblíbený sladký pokrm – vafle. Waflový vzor tkaní je ideální na výrobky, jako jsou ručníky, župany a dokonce i ložní prádlo.

 

vaflove obliecky

 

Výhody bavlněných waflí

Bavlněné waflové výrobky se vyznačují tím, že mají vysokou absorpční schopnost a zároveň i rychle schnou. Je to díky tomu, že mezi jeho tkaní dokáže snadněji proudit vzduch a to zaručí jeho rychlé sušení.

 

Nevýhody bavlněných waflí

To, co pro někoho vypadá jako výhoda, pro druhého může znamenat nevýhodu. Toto platí i pro výrobky z bavlněného waflového tkaní. Ve výrobcích, jako jsou ručníky či jiné výrobky do koupelny, je vzor tkaní volnější. Je to právě proto, aby lépe splňovaly absorpční schopnost.

 

Tento typ tkaní je vhodnější pro zimní období, neboť dokonale udržuje a reguluje teplotu těla. V letních měsících se nedoporučuje kvůli přehřívání organismu.

 

Bavlněné wafle - co ušít z této látky?

Pokud preferujete waflové tkaní v interiéru nebo se vám jednoduše líbí, možností je mnoho. Většina výrobků, které můžete nalézt v tomto vzoru tkaní, jsou výrobky do koupelny. Je to díky jeho absorpční schopnosti, která je zmíněna výše. Uvedeme si několik z nich:

  • závěs do sprchy/vany - nejenže tento závěs rychle vyschne, ale dokonce vytvoří v koupelně luxusní dojem;
  • ručníky - ručníky z bavlněných vaflí jsou dokonale jemné na dotek a navíc se budete ve své koupelně cítit honosně;
  • oblečení z bavlněných waflí – waflové oblečení, jako například župany, vám poskytnou pohodlí a navodí příjemnou, až přímo luxusní atmosféru. Výhodou je, že tkaní si dlouhodobě udržuje svůj tvar a je příjemné pro každodenní nošení;
  • pantofle - svůj domácí outfit si můžete vylepšit i pantoflemi s obdobným vzorem. Díky výše zmíněným benefitům tohoto vzoru budeme mít nohy neustále v teple a v pohodlí;
  • ložní prádlo - ať už se rozhodnete pro povlečení či přikrývku postele, waflový vzor dodá vaší ložnici nádech luxusu a komfortu.

 

vafle1

 

Jak správně pečovat o bavlněné vafle?

Aby si výrobky z waflové bavlny udržely svůj vzhled, je důležité o ně vhodně pečovat. Vždy si zkontrolujte teplotu praní na jednotlivých kouscích. K praní je třeba používat jemný prací prášek. Tkanina se nedoporučuje bělit, protože se tím mohou poškodit její vlákna. Důležité je také prát výrobky stejné barvy, protože stejně jako waflová textura absorbuje vlhkost, tak i barviva z jiných výrobků.

Vyberte si kvalitní bavlněné wafle z naší nabídky a začněte tvořit.