Jakou deku zvolit pro miminko?

Už při přípravě výbavičky pro novorozeně přemýšlíme, jakou deku zvolit aby poskytovala dostatek pohodlí, tepla a byla bezpečná pro citlivou pokožku miminka.

Dobře zvolená deka bude vašemu dítěti sloužit nejen jako přikrývka, ale také jako jistý druh hračky. Už několikaměsíční miminko se dokáže připoutat ke své dece jako ke své oblíbené hračce. Často s ní zachází jako s měkkým plyšákem, a bez ní se mu jen těžko usíná. Dětská deka má využití, nejen v klasické postýlce, ale také jako deka do autosedačky, nebo do kočárku.

 

deka4

 

V naší nabídce naleznete několik druhů dek pro děti. Liší se barevností, vzorem a také materiálem. Jistě přemýšlíte jaký materiál zvolit, aby deka byla pro dítě bezpečná a nezávadná. Uvedeme Vám výhody jednotlivých materiálů:

 

MINKY deka

Minky je měkoučká a na dotek velmi příjemná látka. Přestože to není přírodní látka (100% poliester) je pro děti nezávadná. Deky ušité z této látky jsou velmi oblíbené pro jejich měkkost a hebkost. Často bývá vyrobena v kombinaci s bavlněnou látkou.

 

deka minky

Bambusová deka

Deka z bambusu je ideální pro teplejší období, ale perfektní bude v každém ročním období. Tato deka je mimořádně příjemná na dotek, má termoregulační vlastnosti, to znamená, že zajišťuje děťátku tu správnou teplotu, přičemž chrání tělo před přehřátím. Výborně absorbuje vlhkost a velmi rychle schne.

 

bambusova deka

 

Bavlněná deka

Deka ze 100% bavlny je měkká a příjemná na dotek, bezpečná při kontaktu s pokožkou děťátka, její velkou výhodou je hypoalergennost. Stejně jako bambusová deka, i bavlněná má dobré termoregulační vlastnosti. Bavlněnou deku využijete po celý rok. Bavlněná deka, může být ušita z klasického bavlněného plátna, nebo z vaflové bavlny.

 

vafel deka

Teď už jen stačí vybrat tu správnou barvu a vzor deky z naší nabídky.