Výhody používání zavinovačky

Zavinování se používá v různých formách na celém světě od roku 4 000 před naším letopočtem. Zavinutí pomůže vašemu drobečkovi cítit se pohodlně a bezpečně stejně jako ve vašem bříšku. Zavinovačka poskytuje řadu výhod pro rodiče i miminka.

 

Co je zavinování miminka?

Zavinování je tradiční praxe jemného zavinutí miminka do lehké prodyšné přikrývky, která mu pomůže cítit se klidně a ospalo. Miminku by se do zavinovačky mělo zabalit pouze tělo a ne příliš natěsno. V žádném případě nezavinujte krk nebo hlavu - hrozilo by riziko udušení. Zavinete-li do zavinovačky pouze tělo, zavinování je bezpečné a z benefitů bude čerpat vaše miminko i vy, rodiče.

 

Zavinovačky

 

Benefity používání zavinovačky

  1. Miminka, která jsou zavinuta, spí déle a zdravě.

  2. Zavinování, pokud se používá spolu se zvukem a pohybem, je účinné při uklidňování plačících dětí.

  3. Zavinuté děti pociťují menší úzkost.

  4. Zavinovačka zabraňuje zbytečným probouzením v důsledku úlekového reflexu.

  5. Používání zavinovačky snižuje riziko syndromu náhlého úmrtí kojenců.

  6. Zavinovačka totiž eliminuje potřebu jiných pohodlných předmětů v dětské postýlce – žádné polštáře, nárazníky, přikrývky, plyšová zvířátka atp. (používání těchto předmětů v postýlce je spojeno se SIDS).

  7. Zavinuté dítě si nemůže poškrábat tvář dlouhými měsíčky. Nepotřebujete tak rukavičky.

  8. Zavinování napodobuje dotek, který je pro miminko důležitý zejména tehdy, když se v noci vzbudí. Miminku pomůže pokračovat ve spánku bez vaší pomoci.

  9. Zavinování urychluje u miminek nervosvalový vývoj a lepší svalový tonus, a to zklidňuje bolest a pocit nepohodlí.

  10. Zavinovačka pomáhá udržovat polohu dítěte na zádech při spánku.

  11. Pomáhá eliminovat úzkost vašeho dítěte tím, že napodobuje váš dotek, což pomáhá vašemu dítěti naučit se samo uklidňovat. Zavinování uklidňuje miminka s kolikou (opět, když jsou zavinutá, cítí se bezpečně, jak se cítili v bříšku).

  12. Zavinování prospívá i rodičům – když dítě spí víc, máma a táta spí víc!

 

Zavinovačka

 

Zavinování představuje velmi nízké riziko pro miminka. Pokud se budete řídit pokyny pro bezpečný spánek, můžete čerpat výhody zavinutí pro vás a vaše miminko. Zavinovačka miminko uklidní a pomůže mu lépe spát. To také vám pomůže mít více kvalitního spánku v noci. A co víc čerství rodiče potřebují? Objevte naši nabídku zavinovaček. Vyrobeno z bavlněných látek v kombinaci s velvet, minky nebo vafle látkou.