"Oblečte" vaše okna

Záclony a závěsy dodají vašemu domovu "šmrnc". Pomocí nich vytvoříte teplý a útulný charakter prostoru. Záclony se povětšinou vyrábějí z jemného materiálu, který překryje okno, ale zároveň umožní pronikání slunce, čímž dosáhnete dostatku světla vnutí. K šití závěsů se častěji používá hrubší látka, než na záclony. Je to proto, že závěs se využívá nejen jako dekorace, ale také z praktického důvodu a to k zatemnění prostoru.

 

zaclona

 

Můj domov, můj styl

Závěsy jsou ideálním doplňkem pro jakýkoli styl, to ať preferujete moderní nebo klasický je jen vaše volba. To, jaký závěs si zvolíte, ať už se jedná o délku, nebo způsob zavěšení, např. závěs na kroužcích nebo závěs na pásce, má vliv na celkový vzhled místnosti. Alternativou ke stínění může být i klasická látková roleta, roleta Den a noc či moderní roleta Plisé. Možností je mnoho a kromě pěkných závěsů je možné si bydlení zútulnit různými způsoby.

 

Oblečte svá okna do dobré nálady.

Závěsy jednobarevné, nebo vzorované? Vybrat si ty dokonalé, není věru jednoduché. V našem e-shopu naleznete závěsy různých barev a vzorů, jejich koupí se stane finální vize vaší realitou. Hitem tohoto období jsou velurové/sametové závěsy, vzorované nebo hladké. Tyto závěsy vnesou do vašeho interiéru harmonii a dobrou náladu.

 

závěsy

 

Historie závěsů.

Pokud bychom se chtěli bavit na téma historie závěsů, sahá až do starověku. Jejich hlavním úkolem byla ochrana před sluncem a forma ochrany před chladem. Závěsy prošly dobou různými proměnami. V určitém období je nahradily žaluzie a rolety, ale netrvalo dlouho a závěsy se vrátily zpět. V současnosti se těší závěsy mimořádné oblibě. Dnes jsou pro mnohé z nás pokoje s okny bez závěsů nepřijatelné.