Netradiční látky na podzimní šaty

Letní vedra jsou pryč a ačkoli nás ještě může překvapit babí léto, počasí je chladnější. Lehké materiály nestačí, chce to šaty, které zahřejí, ale zároveň v nich nebude horko, když se ukáže slunce. Máme pro vás tipy na netradiční látky, ze kterých si můžete ušít podzimní šaty.

 

Bavlněné plátno

Bavlněná látka se nejčastěji používá pro šití bytového textilu. Je to však zajímavá volba i pro šití šatů. V nabídce je spousta vzorů a barev, které dávají prostor kreativitě. Materiál je sám o sobě velmi příjemný, ani těžký do teplejších dnů, ani příliš lehký do podzimní sychravosti as certifikátem OEKO-TEX Standard 100 jsou bavlněná plátna z naší nabídky vhodná pro citlivou pokožku.

 

Teplákovina

Jak název prozrazuje, teplákovina není tradiční látka pro šití dámských šatů, ale je oblíbená pro šití sportovního i běžného oblečení. Díky příměsi elastanu do bavlny vzniká velmi příjemný a pohodlný materiál, který si při nošení zamilujete. To, jak je teplákovina hrubá záleží na gramáži samotné látky. Pro šití šatů doporučujeme volit menší gramáže. Vyzkoušejte si ušít šaty z teplákoviny.

 

teplakovina

 

Montérkovina

Opravdu netradiční látka pro šití šatů je montérkovina. Tato látka je prodyšná a lehká, ale zároveň dodává pocit tepelné pohody, díky velmi dobrým termoregulačním schopnostem. Právě tyto vlastnosti dělají z montérkoviny zajímavou volbu pro šití podzimních šatů. V nabídce jsou odstíny tmavého denimu, což je na podzim ideální. Své „montérkové“ šaty můžete ozvláštnit nášivkami nebo krajkou z naší nabídky.

 

Velvet

Velvet je jako materiál oblíbený zejména pro vytváření dětských hraček či bytového textilu. Je to jemná, na dotek příjemná a odolná látka, která vypadá velmi elegantně. V nabídce máme široký výběr barev velvetu. Naše zákaznice si z velvetové látky často šijí teplákové soupravy a my si myslíme, že to může být zajímavá volba i pro podzimní šaty.

 

sijaci stroj

 

Šití dává prostor kreativitě. Objevte nabídku látek a galanterie na našem eshopu.

Nebojte se použít netradiční materiály. Výsledek vás může příjemně překvapit.