Dekorační polštáře - prvek splynutí barev a vzorů

Ozdobné polštáře jsou jedním ze základních dekoračních prvků obývacího pokoje či ložnice, proto byste jim měli dát více pozornosti při zkrášlování vašeho domova. Stačí změnit barvu, vzor nebo látku povlečení na polštář, abyste interiéru dodali útulnost a teplo. Dekorační polštáře totiž zkrášlují prostor více než kterákoli jiná dekorace. Měkoučké látky, svěží barvy dodávají interiéru luxus a rafinovanost.

Naše nabídka zahrnuje různé druhy dekoračních polštářů nebo povlečení na polštáře. Kulaté, čtvercové, podlouhlé, vyrobené ze sametu (velur/velvet), minky, odolného polyesteru nebo měkkého bavlněného plátna. Různorodost, polštářů a povlečení, které máme na výběr, to je kaleidoskop barev otevírající celou řadu možností sladění interiéru vašeho domova. Stylově zkombinované dekorační polštáře umožňují vytvořit pořádek a harmonii v interiéru.

 

vankuse3

 

Velikost

Výběr velikosti polštářů závisí především na velikosti sedačky, křesla nebo postele. Máme-li velké sedací soupravy, doporučujeme větší dekorační polštáře o rozměrech např. od 63 x 63 cm do 60 x 70 cm. V případě rozměrově středních pohovek, budou skvěle vypadat polštáře o rozměrech od 45 x 45 cm do 50 x 50 cm. Malé polštářky o rozměrech od 35 x 50 cm do 40 x 40 cm dobře poslouží, při dekoraci malých pohovek s nízkým opěradlem. Menší polštáře se skvěle vyjímají i na křeslech, židlích nebo na posteli v ložnici či v dětském pokoji.

Doporučujeme však také experimentovat. Dekorační kompozice založená na různých rozměrech vnesou do obývacího pokoje originalitu a designový vzhled. Pokud si trošku pohrajete s formou, vytvoříte zajímavá aranžmá pomocí více polštářů, různých velikostí. Výsledek vás může opravdu mile překvapit.

 

vankuse

 

Barva

Pokud jste již vybrali velikost a množství polštářů, tak velký důraz klademe také na výběr barev a vzorů. Správně sladěné polštáře udělají celé aranžmá souvislé a oku lahodící. Nejlepší inspirací při výběru barev je samotná příroda. Různorodost barevné konstelace, které se v přírodě přirozeně vyskytují. béžové odstíny barvy písku nebo modrá barva oblohy, barevné odstíny podzimu: hnědá, oranžová a červená, přinesou klid a harmonii do interiéru.

Dekorační polštáře mají nejen estetické hodnoty, ale zároveň jsou i užitečným doplňkem, který můžeme použít např. pod hlavu při čtení knihy nebo sledování televize. Některé děti je mají i jako své mojkáčky a nedokážou bez nich usnout, nebo je používají při hře na podlaze jako sedátko a samozřejmě nesmíme zapomenout na polštářové války z dětství, kde kvalita polštáře sehrála velkou roli ????

 

vankuse1

 

Polštáře versus oblečky na polštáře

Dosáhla vaše sbírka polštářů vrcholu a nemáte chuť a prostor kupovat nové? Investujte do dekorativního povlečení na polštáře! Toto je levnější verze dekorace a z toho důvodu umožňuje i častější dekorování prostoru.