Co je bavlněné plátno?

Bavlněné plátno je odolný materiál, který se lehce neotírá a netrhá se. Je to hustě tkaná látka bez elestanu, to znamená že je pevná, neroztahuje se. Z tohoto důvodu je to velmi oblíbený materiál pro šití.

 

Bavlnene platno

 

V jakých projektech se osvědčí bavlněné plátno?

Šití se dnes vrací do naší přízně a pokud už déle přemýšlíte nad tím, že začnete se šitím, bavlněné plátno je určitě tou nejlepší volbou ať už z cenového hlediska ale i obtížnosti šití (látka se nenatahuje a dobře se s ní manipuluje) a v neposlední řadě vám naprosto postačí váš starý domácí šicí stroj, který si s bavlněným plátnem hravě poradí.

Doporučuje se začít s něčím jednoduchým, jako například bavlněná nákupní taška, která vás bude provázet při vašich každodenních nákupech, nebo ozdobné polštářky, které vám budou závidět vaše kámošky.

 

Bavlnene platno

 

A co ušít pro děti...?

V současnosti se těší velké oblibě vlastnoručně ušité dětské hračky pro naše ratolesti. Díky vlastní výrobě si budete jisti jejich originalitou a v neposlední řadě pocitem, že jste vložili do jejich výroby celé srdce. Vaší odměnou budou pro vás rozradostněná očka děťátka a hračka, která bude jejich nejvěrnějším společníkem. To ovšem přináší i to, že hračka se bude muset často prát a tak je velmi důležité použít vhodný materiál.

Chcete-li silně tkaný a odolný materiál pro šití hraček, je to jednoznačně bavlněné plátno, vhodně zkombinované s měkoučkou látkou „minky“, vám zaručí originální výrobek v podobě zvířátek, geometrických tvarů, srdíček spoustu jiných kreativních nápadů.

 

Sladké sníčky...

Krásné bavlněné povlečení, příjemné na dotek, proč ne. Rozhodně to stojí za to.

Bavlněné plátno vám pomůže zrealizovat ve vaší ložnici originální povlečení na přikrývky a polštáře. V našem e-shopu máme široký sortiment barev a vzorů.

Povlečení ušito z bavlněného plátna, zajišťují správné tepelné podmínky - v zimě hřejí a v létě příjemně chladí. Tím však dlouhý seznam jeho výhod nekončí. Proto se vyplatí vybrat si tento materiál.

bavlnene platno